Ny ejer gav nyt liv

SMV-nyhedRalf Thomsen fik Vækstlån til at købe handels- og ingeniørvirksomheden Regal. Med ledelseserfaring og et solidt kendskab til branchen vil han føre virksomheden støt og roligt til næste niveau, udvikle forretningen og ansætte nye medarbejdere.

SMV

Denne artikel er bragt i samarbejde med Vækstfonden.
Læs mere om ejerskifte på fondens hjemmeside.

På Industrivej i Roskilde ligger nichevirksomheden Regal, som siden 1980 har solgt specialiserede produkter og komponenter som motorer og transmissionsteknik, gear, koblinger og bremser til maskiner. Kunderne befinder sig i en stor underskov af maskinbyggere, som forsyner store produktionsvirksomheder i industrien med maskiner til bl.a. palleteringsanlæg og transportsystemer. 

Som adm. direktør for den japanske virksomhed Omrons danske datterselskab, der servicerer de samme kunder som Regal, havde Ralf Thomsen fulgt virksomheden fra sidelinjen i 23 år. Da han pludselig i 2013 stod uden job, var en af mulighederne at blive selvstændig. 

”Der var to muligheder, der trak mest i mig. Jeg kunne enten starte en virksomhed op fra bunden, eller jeg kunne købe en virksomhed. Med det samme dukkede Regal op i mine tanker. Her havde jeg mulighed for at bygge videre på en sund og etableret virksomhed, og det var lettere og mindre risikabelt end at starte op fra bunden,” fortæller Ralf Thomsen. 

Platform for udvikling
Den forhenværende ejer var 65 år og havde været med til at stifte virksomheden. Han havde drevet Regal i 34 år og havde nået en alder, hvor han ikke var så risikovillig længere, men det var vigtigt for ham, at virksomheden blev ført videre, og at arbejdspladserne blev bevaret. 

”Virksomheden gik godt, og den tidligere ejer havde tilrettelagt sin økonomi, så han kunne gøre, hvad han ville. Det betød også, at virksomheden stod stille,” fortæller Ralf Thomsen og fortsætter:

”Min plan er, at Regal gradvist skal gennemgå en sund og solid vækst. Vi skal ud og skaffe nye kunder og vokse sammen med de kunder, vi allerede har. Og så skal vi ansætte flere medarbejdere. Det er alt sammen blevet muligt med den kreditfacilitet, vi har fået i forbindelse med lånet.”  

Sælger med i overgangsperiode
Det tog køber og sælger seks måneder at blive enige om vilkårene. Efter overtagelsen var der en overgangsperiode, hvor den tidligere ejer hjalp Ralf Thomsen i gang. 

”Han var meget behjælpelig med at introducere mig over for nøglemedarbejdere, samarbejdspartnere og leverandører. Det var en god overgang, der sikrede, at jeg kom ind i alle hjørner af virksomheden på en god måde,” siger Ralf Thomsen. 

Frihed som selvstændig
Branchekendskabet har været en stor fordel for Ralf Thomsen.

”Jeg har et godt netværk til kunder, leverandører og samarbejdspartnere. Det gør, at jeg meget hurtigt har kunnet komme i gang og meget let har kunnet se virksomhedens potentiale,” siger Ralf Thomsen og fortsætter: 

”Jeg føler mig hjemme, og det føles godt at være selvstændig. Jeg kan selv tage stilling til alt, og skal ikke have noget godkendt. Det giver en frihed og hurtighed. Det er noget andet end at være i en stor international koncern. Jeg synes, det er alle tiders.” 

Om Regal

Stiftet: 1980
Ansatte: 13
Produkt: Sensorer og komponenter som motorer og transmissionsteknik, gear, kobling og bremser til maskiner. 
Finansiering: Vækstlån

Regals hjemmeside

Se også

Artikel fra Vækstfonden

Artiklen her på siden er fra Vækstfondens tema om ejerskifte.
Vækstfonden er en statslig finansieringsfond, der medvirker til at skabe flere nye vækstvirksomheder ved at stille kapital og kompetencer til rådighed. I samarbejde med private investorer har fonden siden 1992 medfinansieret vækst i over 5.000 virksomheder.