Før, under og efter et ejerskifte

Hvad sker der før, under og efter et ejerskifte? Hvordan foretager man et ejerskifte. Er jeg overhovedet klar - og er min virksomhed klar? Få svar på dine spørgsmål og værktøjer, der kan hjælpe dig på vej i ejerskiftet.

Et ejerskifte kan populært sagt inddeles i fire overordnede faser (klik på de nedenstående faser for at hoppe ned til dem i teksten).

1. Overvejelser om ejerskifte
2. Modning til ejerskifte
3. Gennemførsel af ejerskifte
4. Efter ejerskiftet

(Klik på figuren for at se en større version)

Læs mere om de fire faser i nedenstående.

1. Overvejelser om ejerskifte

Læs om hvordan du kommer godt i gang med dit ejerskifte.

Virksomhedsejer med eller uden realitetssans?
Mange virksomhedsejere mangler deres realitetssans i forhold til deres egen formåen og alder, og det øger risikoen for at virksomheden må lukke i stedet for at blive solgt. Læs om statsautoriseret revisor Jannik Hansens erfaringer med hvordan manglende realitetssans hos en ejerleder førte til lukning af en virksomhed i stedet for et millionstort salg.

Mission ejerskifte
Skal tilfældigheder og skæbnen afgøre din virksomheds fremtid? Et ejerskifte er en mission for et videre liv for din virksomhed og for dig – som en del af virksomheden eller hver for sig. Brug de rigtige rådgivere og lav en plan, opfordrer statsautoriseret revisor Nils Henrik Wegener til.

Har du planlagt din virksomheds fremtid?
Har du en plan for fremtidigt ejerskab og ledelse af din virksomhed? God planlægning kan måles direkte på bundlinjen – på væksten og virksomhedens overlevelseschance. Med værktøjet ”Ejerstrategi-kortet” kan du gå i gang med planlægningen i dag.

Til toppen

2. Modning til ejerskifte

Læs mere om hvordan du salgsmodner din virksomhed og optimerer værdien.

Har du den rigtige virksomhedsstruktur?
Når du planlægger ejerskifte, kan det være en god ide at tænke over, om du har den rigtige virksomheds- og selskabsform. Det skal du gøre i god tid inden salget.

10 god ejerskifteråd
Adm. direktør Johnnie Bloch Jensen fra match-online.dk giver 10 gode ejerskifteråd + 3 bonusråd til virksomhedsejere. Rådene dækker over flere af faserne i et ejerskifte og skal ikke kun læses som en del af modningen af din virksomhed.

Forøg værdien af din virksomhed
Det er en god ide at salgsmodne din virksomhed inden du sætter den til salg. Det kan være en rigtig god investering at gå i gang allerede nu, selvom et salg ligger flere år ud i fremtiden.

Til toppen

3. Gennemførsel af ejerskifte

Læs mere om gennemførslen af et ejerskifte, der blandt andet indeholder forhandling med potentielle købere og købers gennemgang af din virksomhed, en såkaldt due diligence. Desuden skal dokumenter udarbejdes og underskrives. Skriv aldrig under noget, som  du ikke er 100 procent sikker på og føler dig godt tilpas over.

 

Artikler om fasen 'gennemførsel af ejerskifte' er på vej.

Til toppen

4. Efter ejerskiftet

Læs mere tiden efter ejerskiftet der tager afsæt i de overvejelser du gjorde dig før ejerskiftet.

Artikler om fasen 'efter ejerskiftet' er på vej.

Til toppen

Kontakt

  • Sara Sayk

    SMV-chef, registreret revisor, cand.merc.aud.

    3369 1029
    4193 3129
Ejerskifte og generationsskifte - tag din revisor med på råd

Skal tilfældigheder og skæbnen afgøre din virksomheds fremtid?

Et ejerskifte er en mission for et videre liv for din virksomhed og for dig – som en del af virksomheden eller hver for sig

Læs artiklen og kom godt på vej med din mission ejerskifte

Tre gode råd fra investor

VIDEO: Få tre gode råd af investor Johnnie Bloch Jensen, CORPORATE CAPITAL A/S.

 

(klik på billedet)

Læs interviewet med Johnnie Bloch Jensen, hvor han fortæller om, hvordan han investerer og hvad han lægger vægt på, før han investerer i en virksomhed.