Tjekliste: Rådgiv dine SMV-kunder om Brexit

NyhedI sidste uge præsenterede Erhvervsministeren regeringens handlingsplan. En handlingsplan, som blandt andet indeholder initiativer for knap 50 millioner kroner til at sikre små og mellemstore virksomheder – de såkaldte SMV’er – den blødest mulige landing i tilfælde af et ’no deal’ Brexit. Her kan du som revisor også spille en væsentlig rolle og gøre brug af de udviklede tjeklister.

SMVInternationalt

I dag blev det offentliggjort, at EU og Storbritannien er blevet enige om en Brexit-aftale, men aftalen skal først godkendes i det britiske parlament. Derfor kan det fortsat være væsentligt at tage sine forholdsregler.

Uanset om det den 31. oktober ender med et ’no deal’ Brexit eller parterne bliver enige, kan det have store konsekvenser for dine kunder og handelsforhold til Storbritannien.

”Brexit kommer til at vende op og ned på hverdagen for rigtigt mange danske virksomheder, uanset om man eksporterer varer til Storbritannien, benytter sig af britiske underleverandører eller måske har data eller medarbejdere derovre,” siger erhvervsminister Simon Kollerup, og fortsætter:

”Særligt for små virksomheder, der ikke har råd til at dedikere en medarbejder til at sætte sig ind i situationen og forberede virksomheden på Brexit, kan det være en stor og uoverskuelig udfordring, som i sidste ende går ud over os allesammen.”

Regeringens handlingsplan skal først og fremmest styrke informationen og vejledningen til virksomhederne, så det bliver nemmere for dem at finde ud af, hvilke ændringer Brexit medfører, og hvordan man forbereder sig på det.

Læs mere om regeringens initiativer

Tag en dialog med dine kunder
Det er vigtigt, at danske virksomheder er forberedt bedt muligt forud for Brexit. Det kan især være en svær opgave for SMV’erne at skulle sætte sig ind i de nye regler og procedurer. Derfor lancerede Erhvervsministeriet tidligere i år en tjekliste, som du kan bruge til at få klarlagt konkrete konsekvenser af Brexit, og hvordan din virksomhed og dine kunder skal agere på specifikke fagområder.

Via simple Ja/Nej-spørgsmål vedrørende konkrete situationer, informerer Brexit-tjeklisten dig om opmærksomhedspunkter, så din virksomhed er klar til, at Storbritannien udtræder uden aftale med EU. Tjeklisten dækker en bred vifte af områder i alt fra eksport af varer til regnskab og revision. Baseret på dine svar udarbejdes en overskuelig tjekliste med punkter, som kræver særlig forberedelse eller handling.

Se Brexit-tjeklisten

Du kan med fordel gennemgå tjeklisten med dine SMV-kunder, så I sammen kan udarbejde en liste med konkrete punkter, som kræver særlig forberedelse eller handling. Som en del af regeringens handlingsplan får SMV’erne via Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtte til omstilling gennem bidrag til for eksempel ekstern rådgivning.

Læs også vores nyhed ’Er dine kunder klar til Brexit?’

Kontakt

  • Tom Vile Jensen

    Direktør

    3369 1051
    M: 4193 3151
  • Amalie Matilde Redke Sørensen

    Kommunikations- og marketingkonsulent