Case: Kaution sikrede ny driftskapital

SMV-nyhedVirksomheden PowerSense fik sit Gennembrud i Europa efter et samarbejde med EKF (Eksport Kredit Fonden). En kaution fra EKF lagde grundlaget for at vinde nye kunder og skabe bedre balance i forretningen

SMV

Foto: EKF

”Sidste år lukkede vi aftaler med kunder i Holland og i Belgien, og i år har vi foreløbig vundet to nye kunder i England, en i Danmark og en i Sverige. Så der er for alvor ved at være hul igennem på det europæiske marked,” fortæller CEO for PowerSense, Brian Sørensen.

Holte-virksomheden PowerSense A/S udvikler avanceret monitorerings- og kontroludstyr, som hjælper energiselskaber over hele verden med at optimere deres el-net. Virksomheden blev grundlagt i 2006, og efter flere år med meget store udviklingsomkostninger, blev 2011 det første år med sorte tal på bundlinen.

”Den stigende omsætning i Europa giver os en meget bedre balance i forretningen. For 3 år siden kom næsten 100% af vores omsætning fra en stor kunde i Australien. I år bliver det nærmere 50%”, siger CEO Brian Sørensen.

Ny likviditet satte fart under væksten
Med verdens energiselskaber som kunder, er PowerSense en virksomhed med relativt få, men meget store kunder. Store kunder betyder store projekter og dermed store opstartsomkostninger. Et typisk pilot-projekt i PowerSenses verden varer seks til 18 måneder og kan koste en halv million kroner eller mere. Det trækker hårdt på driftskreditten i en ung virksomhed.

For blot et år siden virkede den flotte fremgang derfor ikke realistisk. PowerSense havde dengang brug for mere likviditet for at kunne gennemføre pilot-programmer og test-installationer hos nye kunder.

Løsningen kom via EKF (Eksport Kredit Fonden), som hjælper danske virksomheder med at finansiere deres eksportforretninger. EKF stillede i forsommeren 2011 en kaution til PowerSense, som betød selskabet fik en ny driftskredit i Nordea på op til 15 millioner kroner.

Dermed var rammerne på plads for, at PowerSense målrettet kunne satse på at vinde nye kunder. ”Aftalen med EKF gav os likviditet til at tage 10 nye kunder ind. Uden eksportkautionen fra EKF ville tre eller fire være vores maksimum,” siger CEO Brian Sørensen fra PowerSense A/S.

”Da vi manglede likviditet, var vi nødt til at sige nej til ordrer. Nu sætter vi fart under vores ambition om at vokse.”

Læs mere:
Se mere om mulighederne hos EKF (åbner på www.ekf.dk)

 

Artikel fra EKF

Artiklen her på siden er fra EKF (Eksport Kredit Fonden).
EKF er Danmarks eksportkredit. EKF hjælper danske virksomheder med at gøre det muligt og attraktivt for andre at købe varer fra Danmark. Det gør EKF ved at forsikre virksomhederne mod de økonomiske og politiske risici, der kan være ved at handle med andre lande.