Omlægning af lån i vindmøller gav stor økonomisk besparelse

Det er en god ide at tjekke din finansiering en gang imellem. For virksomheden Max Sigma gav det en rentebesparelse på 1,75 procentpoint, lettede en administrativ byrde og sparede bankomkostninger.

SMVFinansiering

Den optimale finansieringsløsning for en virksomhed kan ændres over tid. Det afhænger af eksempelvis virksomhedens alder, branche, finansielle resultater med videre.


Penge at spare - og ressourcer

For Oscar Christensen og Torben Nordal Clausen var der en direkte rentebesparelse på 1,75 procentpoint, da de omlagde en del af deres lån i virksomheden Max Sigma.


Oscar og Torben har sammen virksomheden Max Sigma, der ejer to vindmøller i vindparken Barby. De to møller var alene finansieret gennem et pengeinstitut. Efter mange år ønskede de at omlægge finansieringen. Oscar Christensen udtaler:“Hos banken mente vi, at renten var for høj. Vi brugte ligeledes meget tid på de årlige genforhandlinger. Slutteligt kostede det os et betydeligt beløb til banken hvert år for at få vores engagement forlænget. Alt i alt det var dyrt for os bare at være kunde".


Finansieringsbehovet var på 6 mio. kr. i alt, hvoraf de to mio. kr. er blevet finansieret som et lån gennem crowdlendingportalen Lendino. De resterende 4 mio. kr. forventes finansieret i løbet af 2020. Ved omlægningen af lånet på to mio. kr. blev renten på 2 millioner kroner reduceret fra 7,00% p.a. til 5,25% p.a. Det giver en rentebesparelse på cirka 150.000 kr. i lånets løbetid.Når hele lånet er omlagt vil rentebesparelsen forventeligt løbe op i cirka 450.000 kr. Oven i kommer besparelser på rapportering til banken på omkring 100.000 kr. Samlet set løber besparelserne forventeligt op i over en halv mio. kr over 5 år.


Nem proces

Ansøgningen hos Lendino foregik online og det samme gjorde alt efterfølgende kommunikation i relation til kreditvurderingen. Oscar udtaler: “Det var nemt at gå til og en god proces. Vi fik hurtigt svar og Lendino var til rådighed, når vi skulle bruge dem”


God opbakning til et bæredygtigt projekt fra långiverne

Mange långivere udtrykte deres opbakning til projektet undervejs i finansieringsprocessen. Flere nævnte at de gerne ville være med til at finansiere selskabet fremadrettet. Oscar udtaler: “Der var en fantastisk støtte til os fra Lendinos långivere. Det er motiverende for en virksomhedsejer at få de positive tilkendegivelser, vi modtog”


Erfaring spiller ind

Ifølge Andreas Rex, CMO i Lendino, er nogle af årsagerne til, at Lendino kan tilbyde et lån med lav rente, at den ene af de to ejere har stor erfaring inden for energibranchen. Dertil lægges at virksomheden har haft et stabilt overskud de seneste år. Opbakningen fra långiverne kan også tilskrives, at der er tale om et bæredygtigt projekt. Bæredygtighed er vigtigt for mange investorer i dag.

 

Et alternativ til banken kan eksempelvis være crowdlending, hvor der for nogle kan opnås bedre vilkår end i banken i form af lavere rente, færre covenants eller lignende.
For mange virksomheder kan det betale sig at få tjekket sin finansieringsløsning og se om man har det rette miks af finansieringskilder eller om hele eller en del af finansieringen kan opnås med bedre vilkår hos andre end de eksisterende kilder.

Vindparken Barby er beliggende i forbundsstaten Sachsen-Anhalt ved byen Barby. Mølleparken består af to fritstående møller af typen Enron/GE Wind.

 

Kontakt

  • Sara Sayk

    SMV-chef, registreret revisor, cand.merc.aud.

    3369 1029
    4193 3129

Få inspiration fra andre virksomheder

Få inspiration fra andre virksomheder, der har benyttet crowdlending til at finansiere deres ide.

 

Hvordan kan stjålne cykler indsamle 1/4 million kr. i crowdfundinglån? Hvad er skovdyrker Jes Lützhøfts erfaring med crowdlending? Få dem og alle de andre gode historier om crowdlending her.

Kom frit frem...

Låner du penge ud til nogen på deres "glatte ansigt"? Kom "frit frem" med virksomhedens oplysninger - det skaber værdi. 

(Klik på billedet for større version)

Skal din virksomhed i topform?

Løb fra dine konkurrenter.


Brug revisor til at få styrket din virksomheds kondital og kom i topform.

Læs mere om inden for hvilke områder en revisor kan hjælpe din virksomheds kondital i vejret.

Find revisor

Sæt skub i din udvikling med en statsautoriseret eller registreret revisor.

Uanset om du skal bruge hjælp til basal økonomistyring, rådgivning indenfor fornyelse eller måske optimeret din virksomhed inden et ejerskifte, er en revisor et godt valg.

 

Find en revisor, der er medlem af FSR - danske revisorer

Afstemning

Hvad er det vigtigste, når man vil skaffe kapital til at vækste?