Magasin oplever stor succes med Fast Track

SMV-nyhedMagasin har afdelinger på Kongens Nytorv, i Lyngby, Fields, Rødovre, Århus og Odense. Alle benytter sig af Fast Track-ordningen, når en medarbejder langtidssygemeldes. I fællesskab arbejder det lokale jobcenter og den sygdomsramte arbejdsplads på at skabe de bedste forudsætninger for, at medarbejderen kan vende hurtigt tilbage til jobbet.

SMV

Artiklen er skrevet af Michael Kornager, Senior Manager hos BDO Consulting 

Det kan have store økonomiske konsekvenser for arbejdspladsen, hvis en medarbejder langtidssygemeldes. Tandhjulene går i stå, når der pludselig mangler et sæt hænder til at klare de daglige opgaver. Ved at anmode kommunen om en Fast Track-behandling af sygemeldingen, garanteres den sygemeldte medarbejder første opfølgningssamtale senest to uger efter anmodningen. Fast track-ordningen er et samarbejde mellem den sygdomsramte arbejdsplads og kommunens jobcenter, og er en unik mulighed for sætte hurtigere ind med relevant støtte og konkrete værktøjer til medarbejderen.

Erfaring viser, at jo længere tid en medarbejder er sygemeldt, jo mere øges risikoen for, at medarbejderen aldrig vender tilbage til sin jobfunktion. Omvendt kan en tidlig indsats og god dialog være med til at forkorte sygdomsperioden betydeligt samt sikre medarbejderen optimale chancer for at vende tilbage til arbejdspladsen. Læs mere om Fast Track ordningen her.

”I Magasin interesserer vi os rigtigt meget for vores medarbejdere, også hvis de bliver syge. At være ansat i Magasin er ikke bare et arbejde, det er en livsstil, og vi har mange eksempler på, at sygemeldte medarbejdere gerne vil tilbage til Magasin så hurtigt som muligt, måske på reduceret tid eller i en anden jobfunktion til at begynde med, ” siger Hanne Bjorholm, Personnel og Salary Manager i Magasin.

Hanne Bjorholm tilføjer, at Magasin generelt har et meget lavt sygefravær, og når de mere alvorlige sygemeldinger kommer, som følge af stress, ulykker eller en alvorlig diagnose, så handler det om at være til rådighed for medarbejderen. Her er jobcentret en meget stor hjælp, for i fællesskab sættes der en handlingsplan i gang, hvor fokus er på den sygemeldte og de ting, der skal til, for at få vedkommende tilbage til arbejdspladsen. Jobcentret har eksempelvis mulighed for at hjælpe med en midlertidig indretning af arbejdspladsen, en mentor eller støtteperson, samtaler eller professionel hjælp til fremover at varetage jobbet på en anden og mere skånsom måde.

Kontakt

  • Sara Sayk

    Chefkonsulent - registreret revisor, cand.merc.aud.

    3369 1029
    4193 3129

Skal din virksomhed ud af startblokkene?

Hvis du vil løbe fra dine konkurrenter, skal du hurtigt ud af startblokkene.


Brug revisor til at få styrket din virksomheds reaktionsevne og kom først i mål.

Læs mere om inden for hvilke områder en revisor kan hjælpe din virksomhed til at komme først.