Surfer-iværksætter live-pitchede sig til sejr til FSR Startup Award

SMV-nyhedSurferentusiast og iværksætter Mads Friis fra virksomheden YoooWe leverede det bedste live-pitch til FSR Startup Award 2016 og blev dermed vinder af den spritnye pris og en pengepræmie på 50.000 kroner.

SMVFSR - danske revisorerArrangementer

Med et surfbræt på scenen leverede stifteren Mads Friis fra iværksættervirksomheden YoooWe det bedste live-pitch til FSR Startup Award den 29. april på Copenhagen School of Entrepreneurship. Sammen med vindertitlen blev YoooWe også hædret med en pengepræmie på 50.000 kroner, som ifølge vinderen selv, skal bruges til at teste forskellige markedsføringsstrategier af i virksomheden.

Godt markeds- og produktpotentiale
Dommerpanelet, som bestod af en kyndig revisor og internationale iværksættere, var i begrundelsen særligt imponeret af, hvor langt YoooWe er kommet på blot ét år. Samtidigt var de begejstrede for forretningsidéen og for det hul i markedet, YoooWe har fundet.

Selvom titlen som vinder af FSR Startup Award gik til YoooWe, var det en svær opgave for dommerpanelet at finde frem til vinderen blandt de fem finalister, som alle havde spændende, gennemarbejdede og meget forskellige forretningsideer, der strakte sig lige fra en e-learningplatform til et medicinalprodukt.

Iværksættereventyr i fuld fart
Iværksættervirksomheden YoooWe er på rekordtid blevet verdens største surf, ski og board community, hvor brugere på deleøkonomisk manér kan låne og leje udstyr af hinanden. YoooWes deleøkonomiske forretningsmodel opstod under en kort tur til Israel, hvor stifteren Mads Friis var på stranden og betragtede en surfer, som kæmpede mod bølgerne på havet. Mads er selv passioneret surfer, men havde ikke medbragt sit eget surfudstyr, da det ikke kunne svare sig at betale for transporten i de få dage, han skulle være i Israel:

”Da jeg løb forgæves rundt på stranden for at finde et board, tænkte jeg på, om surferen havde et ekstra board, jeg kunne låne. Jeg er stor fan af bæredygtighed og maksimal udnyttelse af ressourcer, så hvis han havde haft et ekstra board, ville jeg gerne have haft lejet udstyret af ham, ” fortæller han.

Mads Friis fremhæver, at den største motivationsfaktor i YoooWe er at kunne gøre en forskel for de mange millioner mennesker i surf-, ski- og board-miljøet. Den bæredygtige YoooWe-platform giver nemlig mikro-entreprenører verden over, der mangler enten kapital, gå-på-mod eller kompetencer til at starte deres egen forretning, mulighed for at tjene penge på deres udstyr og dele ud af oplevelser og erfaringer. Brugerne på YoooWe-platformen har også mulighed for at donere fem procent – eller hele beløbet – af det de tjener på udlejning til forskellige miljøorganisationer.    

Nye højder
Næste skridt for YoooWe er at finde frem til investorer, der kan hjælpe virksomheden til nye højder. Søgningen er netop sat i gang og de første investorer har allerede vist deres interesse. Spørger man Mads Friis, hvad drømmescenariet for YoooWe er, så er det at ligge top-of-mind hos surferfolk, når de skal ud at rejse – også selvom de ikke allerede er en del af YoooWes community. Forhåbentligt kan pengepræmien fra FSR Startup Award hjælpe virksomheden godt på vej. De 50.000 kroner skal i hvert fald gå til at teste nye markedsføringsstrategier af i YoooWe.

Følg linket for at finde mere information om YoooWe.Ny pris med fokus på iværksætteri
FSR Startup Award er stiftet af FSR – danske revisorer i samarbejde med Copenhagen School of Entrepreneurship og Copenhagen Business School. Den fælles prisuddeling er udviklet for at skabe opmærksomhed om, hvor meget iværksættermiljøet betyder for dansk erhvervsliv, og for at hylde de mange unge og håbefulde studerende, der har taget springet ud i iværksætterlivet.

Kontakt

Skal din virksomhed ud af startblokkene?

Hvis du vil løbe fra dine konkurrenter, skal du hurtigt ud af startblokkene.


Brug revisor til at få styrket din virksomheds reaktionsevne og kom først i mål.

Læs mere om inden for hvilke områder en revisor kan hjælpe din virksomhed til at komme først.

Afstemning

Hvad er det vigtigste, når man vil starte egen virksomhed?