Fem gode råd om regnskab og bogføring

SMV-nyhed"Man skal have respekt for regnskab, skal man ikke være bange for det."

SMVRegnskabSkat

"Selvstændige skal ikke være bange for bogføring. De kan klare meget selv og samtidig få et vigtigt overblik over økonomien i virksomheden." Sådan siger Chief Commercial Officer Nicolai Hofsø fra regnskabsplatformen Billy, som hos Mestertidende deler sine fif til selvstændige.

Nicolai Hofsø har undervist iværksættere i bogføring, moms og regnskaber hos blandt andet CBS og IT-universitetet i København. Ud fra sin undervisning har han samlet fem regnskabsråd til selvstændige.

Det første af de fem råd lyder således: Et CVR-nummer forpligter
"Man skal følge helt klare regler, når man opretter CVR-nummer. Det vil sige indberetning af årsregnskab, afregning af moms og f.eks. indberetning af løn, hvis man har et iværksætterselskab eller anpartsselskab. Det er ikke raketvidenskab, så få det gjort. Spørg enten en revisor, bogholder eller andre økonomisk kyndige i dit netværk til råds, hvis du er i tvivl," siger Nicolai Hofsø til Mestertidende.

Et andet råd lyder: Hold styr på din økonomi
"Jeg vil ikke anbefale at holde styr på samtlige skatte- og regnskabsregler selv. Men hvis man står for dele af sin bogføring, giver det en forståelse for, om forretningen er sund løbende i stedet for kun at kigge på regnskabet på en gang om året med enten en revisor eller bogholder. Og det er vigtigt specielt for nye virksomheder, så de kan løse eventuelle problemer løbende. Jeg vil til gengæld anbefale, at man finder én at sparre med om økonomien, så man ikke sidder helt alene med det," lyder rådet fra Nicolai Hofsø.

Du kan læse hele artiken og resten af de fem råd hos Mestetidende:

 

Virksomhedsindblik

FSR - indblik: Hvad skriver revisor i rgnskabet og hvilken sikkerhed er der for regnskabsoplysningerne

Slå danske selskaber op og få svar på, hvilken sikkerhed der er for oplysningerne i et regnskab og se om revisor her givet anmærkninger i seneste regnskab.

Redskabet giver også et overblik over, hvordan et selskabet klarer sig i forhold til andre selskaber.

Prøv det her:
Virksomhedsindblik