Spørg Eksperten - udvalgte spørgsmål til momsregistrering

SMV-nyhedEmner: Momsregistrering og omregistrering

SMV

Spørg Eksperten er en offentlig service, hvor FSR – danske revisorers ekspertpanel svarer på spørgsmål inden for regnskab og bogføring, virksomhedsformer samt skat og moms. Det er gratis at stille spørgsmål og gøres på Startvæksts hjemmeside.


Hent spørgsmål og svar som pdf-fil.


Momsregistrering af virksomhed
Spørger har en virksomhed, hvor omsætningen kommer over 50.000 kroner i 2018. Spørger vil i den forbindelse gerne vide, om man skal oplyse, at virksomheden nu er momspligtig eller om dette bare skal indberettes fra næste kvartal.

FSR – danske revisorers ekspertpanel svarer:

Det skal registreres, at virksomheden er momspligtig. Momsregistrer din virksomhed på Virk.dk.

Har du yderligere spørgsmål, kan du stille ekspertpanelet spørgsmål på Startvæksts hjemmeside.


PMV eller enkeltmandsvirksomhed?
Spørger har opretteten privatejet mindre virksomhed (PMV), og valgte denne virksomhedsform, da omsætningen forventedes at være under 50.000 kroner. Der skete imidlertid det, at royalties for 4. kvartal var så store, at omsætningen for 2017 var over 50.000 kroner. Dermed er virksomheden momspligtig for 2017. Spørger forventer ikke, at omsætningen overstiger 50.000 kroner i 2018. Spørger vil i den forbindelse gerne vide, om virksomheden bør omregistreres til en enkeltmandsvirksomhed.

FSR – danske revisorers ekspertpanel forklarer:

Ifølge SKAT skal virksomheden momsregistreres, hvis der er salg for over 50.000 kroner i en 12 måneders periode. Læs mere om momsindberetning og frister på SKAT.dk. For at blive momsregistreret skal virksomheden omregistreres til en enkeltmandsvirksomhed, jf. Virk.dk. Idet virksomheden er over grænserne, bør den derfor omregistreres. Hvis man er i tvivl, om man har gjort det korrekt, bør man kontakte SKAT om den konkrete situation.

Har du yderligere spørgsmål, kan du stille ekspertpanelet spørgsmål på Startvæksts hjemmeside.


 

Uddragene redigeres ikke efter den første offentliggørelse, og der kan derfor forekomme historiske uddrag, hvorfor svarene kan være forældede i forhold til gældende ret.

FSR - danske revisorer opfordrer altid til at tage koontakt til en godkendt revisor, hvis man har konkrete spørgsmål i forbindelse med skat, regnskaber, moms eller øvrige forretningsmæssige aspekter. Find revisor her.

Kontakt

  • Kasper Bring Truelsen

    Skattekonsulent

    4193 3162
  • Amalie Matilde Redke Sørensen

    Student

Find revisor

Sæt skub i din udvikling med en statsautoriseret eller registreret revisor.

Uanset om du skal bruge hjælp til basal økonomistyring, rådgivning indenfor fornyelse eller måske optimeret din virksomhed inden et ejerskifte, er en revisor et godt valg.

 

Find en revisor, der er medlem af FSR - danske revisorer