Spørg Eksperten – spørgsmål til virksomhedsregistrering og moms

SMV-nyhedEmner: Registrering af ny virksomhed og momsperiode

SMVSkat

Spørg Eksperten er en offentlig service, hvor FSR – danske revisorers ekspertpanel svarer på spørgsmål inden for regnskab og bogføring, virksomhedsformer samt skat og moms. Det er gratis at stille spørgsmål og gøres på Startvæksts hjemmeside.


Hent spørgsmål og svar som pdf-fil.


Indkøb før modtagelse af CVR
Spørger har netop registreret sin nye virksomhed inde på virk.dk og afventer nu et cvr-nummer. Der kan gå op til 14 dage før Spørger modtager sit cvr-nummer. Spørgsmålet går på, om der allerede nu kan foretages indkøb af blandt andet PC-udstyr, som skal bruges i virksomheden. I registreringen på virk.dk har Spørger skrevet, at blandt andet moms skal være gældende fra skrivende stund.

FSR – danske revisorers ekspertpanel svarer:

Idet virksomheden er i drift, kan du godt allerede i dag købe udstyr til virksomheden. Dette gøres ved at købe udstyret privat og få det refunderet fra virksomheden som et udlæg, når virksomheden er registreret.

Virksomhedens navn kan med fordel angives som modtager, da det derved begrænser eventuelle tvivlsspørgsmål om, hvorvidt købet er til dig selv eller virksomheden.

Har du yderligere spørgsmål, kan du stille ekspertpanelet spørgsmål på Startvæksts hjemmeside.


Momsperiode og afgiftstilsvar
Spørger ønsker svar på om en virksomhed, der registrerer sig eksempelvis den 10. september, men har været virksomhed hele året (det vil sige fra 1. januar), skal beregne afgiftstilsvar af omsætning og indkøb fra 1. januar eller 10. september, idet der er tale om et årsregnskab, som indeholder alle salgs- og købsposter.

FSR - danske revisorers ekspertpanel forklarer:

Hvis spørgsmålet skal forstås som om at virksomheden først momsregistreres den 10. september, fordi omsætningen her når over 50.000 kroner og der ikke på fakturaer udstedt før den 10. september er påført moms, så skal omsætning og omkostninger ikke indgå i afgiftsgrundlaget for moms.

Har du yderligere spørgsmål, kan du stille ekspertpanelet spørgsmål på Startvæksts hjemmeside.


Første momsperiode
Spørger har oprettet et cvr-nummer, som vil være aktivt fra den 26. november 2018. Spørger vil i den forbindelse vide, om der skal tages udgangspunkt fra den 26. november, hvor virksomheden officielt er aktivt, når det kommer til indberetning af moms første gang. Hvis svaret er ja, vil Spørger også gerne vide hvornår første indberetningsperiode i så fald starter og slutter.

Til dette svarer FSR - danske revisorers ekspertpanel:

Normalt når man registrerer sig for moms, skal det angives kvartalsvis.

Dermed vil første momsperiode umiddelbart være 26. november-31. december 2018. Er du i tvivl, kan du logge ind på SKAT.dk under tast-selv erhverv. Her vil du kunne se din første momsperiode.

Har du yderligere spørgsmål, kan du stille ekspertpanelet spørgsmål på Startvæksts hjemmeside.


Uddragene redigeres ikke efter den første offentliggørelse, og der kan derfor forekomme historiske uddrag, hvorfor svarene kan være forældede i forhold til gældende ret.

FSR - danske revisorer opfordrer altid til at tage koontakt til en godkendt revisor, hvis man har konkrete spørgsmål i forbindelse med skat, regnskaber, moms eller øvrige forretningsmæssige aspekter. Find revisor her.

Kontakt

  • Kasper Bring Truelsen

    Skattekonsulent

    41933162
  • Amalie Matilde Redke Sørensen

    Student

Find revisor

Sæt skub i din udvikling med en statsautoriseret eller registreret revisor.

Uanset om du skal bruge hjælp til basal økonomistyring, rådgivning indenfor fornyelse eller måske optimeret din virksomhed inden et ejerskifte, er en revisor et godt valg.

 

Find en revisor, der er medlem af FSR - danske revisorer