Hvert tredje selskab har underskud – har dine kunder?

SMV-nyhed64.600 danske selskaber havde et underskud i deres seneste årsrapport. I disse måneder afleverer de fleste danske selskaber nye regnskaber. Følger du med i, hvad de nye regnskaber fortæller om dine kunder?

SMV

I alt har 32,1 procent af de danske selskaber underskud. Det svarer til, at cirka 64.600 selskaber har leveret røde tal i deres seneste regnskab. Det viser en gennemgang af alle regnskaber, som Experian og FSR – danske revisorer foretog ved udgangen af marts 2016.

”Langt de fleste danske selskaber afleverer regnskaber i april, maj og juni. Dermed er det netop i disse måneder, at du kan få hente nye tal på præstationerne hos de vigtigste samhandelspartnere eller største konkurrenter,” siger erhvervspolitisk direktør hos FSR – danske revisorer, Tom Vile Jensen og uddyber:

”Generelt har vores undersøgelse af årsregnskaberne vist, at andelen af selskaber med underskud har været faldende over de seneste år. Det er positive takter for dansk erhvervsliv overordnet set. For de enkelte virksomheder er det dog mere interessant at vide, hvordan de vigtigste samhandelspartnere klarer sig. Det giver de nye regnskaber, som kommer ind i disse måneder, et overblik over.”

Alene i sidste uge afleverede 16.882 virksomheder nye regnskaber til Erhvervsstyrelsen, som offentliggør regnskaberne på CVR.dk få minutter efter, at de er indsendt.

Når regnskaberne er offentliggjort på cvr.dk, kan interesserede gratis hente regnskaberne. Det er også muligt at følge en virksomhed og få en advisering, når der kommer nyt regnskab fra netop den virksomhed.
 

Læs hele analysen

Om undersøgelsen
I Experians database udarbejdes et ”statusbillede” hver 3. måned. Her opgøres det, hvor stor en andel af de danske selskaber, der i seneste årsregnskab har underskud og/eller angrebet egenkapital.
Da hvert enkelt selskab aflægger ét årsregnskab om året, skyldes forskellene fra kvartal til kvartal de regnskaber, der er blevet registreret i den mellemliggende periode.

Kontakt

  • Jakob Holm

    Chefkonsulent

    3369 1069
    4193 3169

Nye regnskaber på vej


Siden 1. maj: 110.908
Siden 1. april: 132.445
Siden 1. marts: +153.300 

140.000 selskaber afleverer regnskab i disse måneder. Følger du med i, hvordan den økonomiske situation ser ud hos dine største kunder og leverandører?
 
140.000 gode grunde
    Læs mere

 

140.000 gode grunde til at følge med i kunder og konkurrenters regnskaber

Sidste år afleverede cirka 140.000 ud af de over 200.000 danske selskaber deres regnskab i april, maj eller juni.Vil du vide, hvordan dine konkurrenter klarer sig - eller hvordan det går for dine centrale kunder?

Læs mere her

Følg virksomhed på cvr.dk
- Få besked, når der sker ændringer hos dine kunder, leverandører eller andre samarbejdspartnere