Mød Mimi: Robotten, der skriver nyheder om dansk erhvervsliv

SMV-nyhedMimi skriver dagligt over 1000 nye artikler om dansk erhvervsliv. På baggrund af data i CVR-registret, skriver hun om eksempelvis nye regnskaber, nøgletal og ændringer i personkredsen hos danske virksomheder.

SMV

Hvilken virksomhed vil ikke gerne være klogere på forholdene hos kunder og konkurrenter?  De offentlige erhvervsdata er en af mange kilder, som kan bidrage til et værdifuldt overblik. De som har taget et kig på eksempelvis cvr.dk ved også, at der nok er der mange data. Men overblikket, det er en anden historie.

Lasso X – en startup-virksomhed, der lever af at lave digitale løsninger baseret på offentlige data - har sat sig for, at hjælpe med netop overblikket ved præsentere CVR-data som nyheder. De har netop lanceret sitet www.lasso.dk, hvor man kan læse gratis robotgenererede nyheder om dansk erhvervsliv.

”Vores robot – vi kalder hende Mimi – lytter på CVR-registreret og skriver en nyhed baseret på en lang række regler og skabeloner, hver gang der sker en ændring”, fortæller Jakob Bech Benediktson, der er administrerende direktør i Lasso X, og fortsætter:

”På den måde kan man hele tiden holde sig opdateret med dansk erhvervsliv: Hvem skifter direktør, hvem indleverer nyt regnskab, hvilke firmaer bliver opkøbt, går konkurs og en masse andre ting”.

Mimi skriver 1000 nyheder om dagen
På lasso.dk er der pt. skrevet små 10 mio. nyheder – og Mimi skriver dagligt over 1000 nye artikler. På sitet kan man filtrere nyhederne, så man kun ser de relevante nyheder, fx om C20 firmaer, nyheder i bestemte brancher eller for firmaer, der ligger i specifikke geografiske områder.

Herudover kan man søge en virksomhed frem og se alle nyheder for denne – samt et overblik over nøgletal, stamoplysninger og personer bag firmaet.

”I Lasso arbejder vi på at skabe værdi gennem data. Vi har lavet Lasso News – og Mimi – for at give indsigt i dansk erhvervsliv på en forståelig måde. Ingen kan overskue at holde øje med firmaers regnskaber og registreringer i store mængder log-filer. Når man får nyheder præsenteret overskueligt med billeder, tekst og tal, er det brugbart på en helt anden måde – og vores håb er, at også små og mellemstore virksomheder kan få noget godt ud af eksempelvis at følge kunder og konkurrenter”, fortæller Jakob.

Hvis man vil oprette sine egne lister over personer og virksomheder, kan man oprette en bruger af Lasso, hvilket er gratis de første 30 dage.

Besøg nyhedssitet og se, hvad Mimi skriver her: